Monday, February 21, 2011

Dengan tanpa paksa-an serta sedikit ke-kecewaan .

Bukan salah aku jika aku mula rasa bagai jantung nk te-cabut je skrang ni . Bukan aku nk menyesal atau-pun kecewa disebab-kan sikap sendiri . Tapi perasaan se-begini memang akan wujud utk manusia seperti aku yng bakal men-dapat keputusan Sijil Pelajaran Malaysia yng sudah aku duduki last year . Dup-dap-dup-dap , sedang me-niti hari se-belum kerajaan mewar-warkan bila tarekh kelua-nyaa yng se-bena .

Keputusan utk Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia sudah tahu tarekh kelua-nya . Dan if ikut kitaran tahun-tahun lepas , se-minggu lepas tu akan te-pampanglahh di dada akhbar riak-riak muka calon Sijil Pelajaran Malaysia 2010 dngan keputusan maseng-maseng . Wehhh , cuak gile-lahhh :|


Borang UPU sudah aku isi utk fasa ke-dua . Tapi bakal di-kemaskini kembali se-lepas men-dapat result sebena-nya nanti . Aku tk meng-harapkn se-suatu yng di-lua bidang kuasa ke-bijaksanaan aku . Aku tahu di-tahap mane ke-bijaksanaan aku dngan prestasi keputusan peperiksaan aku se-belum ni . Well , aku tk penah straight A's . Walau-pun penah berada di kelas petama .

Anyez Nasri , gades yng suka tekinja-kinja di kawasan pe-sekolahan dngan gelak-tawa , suka-ria , me-yakat pelajar , me-gusik cikgu . Susah nk tngok aku serious waktu blaja . Kecuali ada part di-mana aku seda diri se-lepas kena marah dngan cikgu . Har-har-har . Itu pun tk lama . Itu-lahh zaman pe-sekolahan aku . Maintain mcam budak tingkatan 1 . Yng sekarang student form 1 pun sudah tk gtu . Yes , waktu sekolah rendah aku amat serious dalam pelajaran dan sukan . Sebab aku antara atlet sekolah . So , suka atau tk , harus stabil-kn dua-dua tu agar abah aku tk me-laungkan , " kakak , gntung kayu hoki dngan kasut serta sukan semua tu . " Homaigoshh , aku tk snggup lalui keadaan se-begitu .

Tapi masuk jea sekolah menengah dan ke-kecewaan tidak sama sekolah dngan bekas atlet-atlet sukan yng laen mem-buatkan aku lalai dan leka . Di sekolah menengah memang aku tk aktif . Okay tipu , aku sedikit men-yesal :'(

Wait , aku harap keputusan yng aku terima nanti , serasi dngan usaha serta tawakal-nya aku te-hadap tuhan . Insya-allah . And-and , jngan lupa doa-kan se-suatu yng me-gembirakan utk ktorng calon Sijil Pelajaran Malaysia 2010 dngan keputusan nanti , amiin .

5 comments:

jaaFahiza said...

selamat maju jaya!!

anyez nasri said...

terima kaseh . insya-allah :)

rizwan's sweetheart said...

semoga berjaya hendaknya... :))

salam kenal. jom singgah blog fda jengah entry... saling berbalas senyumlah kita k

fatehah abdul ghani said...

smoge kite sume dpt result yg cam kite inginkan..amin..huhu wa kecot perot nie...upu fasa 2 x isi lagi..ko tau ke tarikh sebenar2 spm kuar???
ade kate 14/3,24/3,28/2...mane satu??

Anyez Nasri ツ said...

semua karut . haha . selalu rsult stpm kelua , se-mggu lepas tu , rsult spm pulak-kan ? tp entah-lahh ;'(