Monday, June 20, 2011

Ini buatkan aku kusut .


Assalammualaikum .

Bila perasaan ni timbul , mulalah rasa serba tak kena . Benci . Serious benci . Bila jadi macam ni , pendirian aku entah hilang entah ke mana . Nak fikir ? Sudah tak boleh fikir . Bebal tahu bebal . Emosi handle fikiran . Jadinya , sesak begini .

Sebentar tadi surat tawaran beserta buku panduan dari Unisel telah aku terima . Dan ianya kemasukkan bulan depan . Aku tersenyum . Alhamdulillah . Aku teruja . Betul teruja . Aku tunggu surat ni sejak 2-3 bulan yang lepas . K , maksud aku , sebelum keputusan Politeknik keluar dulu . Keinginan aku dulu , Unisel and Politeknik . Dan sekarang , dua-duanya aku dapat dengan course yang sama , Teknologi Maklumat . Tapi di Politeknik , Teknologi Maklumat Pengaturcaraan , err sama =='

Niat untuk aku belajar sudah mula diserap since 2 bulan lepas . Tapi kemasukkan Politeknik lambat lagi . Aku sudah tak sanggup menunggu :'(

Bosan di rumah . Tanpa bekerja .

Alhamdulillah , parents aku tak menentang . Mereka bagi peluang untuk aku berfikir tapi aku sudah tak boleh fikir ni . Boleh korang tolong tak ? Bukan kenapa , aku cuma nak korang punya pendapat je . Sedikit sebanyak dapat membantu aku buat keputusan . K , aku tahu Unisel swasta . So what ?


Hilang senyuman di wajah seketika . Aku hampa . Kenapa bukan sebulan atau dua bulan yang lepas ? :'(

13 comments:

shida honey said...

saya rase baik amik poli...sebab sana terjamin sikit...klu unisel...mahal..kena bayar duit ptptn nanti...susah...tu klu dapat keje..klu x dpat keje...haa..camne nk bayar...bukan nye sikit... :)

Anyez Nasri ツ said...

swasta susah dapat kerja ke ? thanks shida honey . membantu anyez :)

meaw said...

unisel kata je separa mara,tapi still swasta...yuran pulak mahal, better choose poli la... sebab student poli ni senang dpt keje tau :D

cik najihah said...

setuju jugak dengan syida.at least lepas poli kamu bole sambung ke ipt yang lebih baik.kerja tu penting.unisel mmg mahal.Tapi kalau berkemampuan ape salahnya. Tapi terpulang pada kamu. pilih elok2 ye :)

Anyez Nasri ツ said...

sys meaw , tahukan anyez memang gila kt politeknik . tapi sebabkan ianya lambat lagi , mulalah fikir yang bukan-bukan ni . semua nk cepat :'(

cik najihah , betul juga tu . k , fikir dngan tenang . thanks :)

Freaky said...

kalau nak pengalaman lebih dan kepakaran, baik ambil poli. ipt ni banyak belajar je.. bosan

sayafatinathirah :) said...

better tunggu jee politeknik tuu anyez , unisel kawan fatin ade masuk . dia ckp banyak makan duit , swastakan . bulan 11 bukannya lama lagi , pejam celik pejam celik dah bulan 11 . kesabaran itu penting dlm diri :D

paradokshati said...

i rasa better u pilih poli sebab graduan poli senang nak keje jugak, and yuran die pun okay. tp if ada kemampuan pun okay je :)
u minat it ke? btw, i'm an it graduate but major in multimedia :D

aida4eva said...

better poli kot anyez..sebabkan poli ni banyak kemahiran..mudah dapat kerja..surrounding pun tak serabut..

Unisel plak ramai kawan aida yg masuk sana pastu berenti tengah jalan sebab mahal sangat yuran dia..pastu under ptptn je..ptptn dah la kne bayar mahal, bg pnjaman pun sikit je..tak cukup dikkk..huhu

why not try mintak UniKL? unikl under MARA..pinjaman mara tanggung, bayar sikit je kalau kita perform..untung..

ni pendapat aida je :) terpulang la pada anyez wat keputusan..wat solat istikarah ye :D

http://aida4eva.blogspot.com

syrupmasin said...

err..unisel dulu bukan ade issue timbul ke..tp unisel bole berlakon dunia baru :D

Anyez Nasri ツ said...

ohoi syrupmasin if nk berlakon , ni ha , anyez dapat politeknik arau , masuk tv juga . cerita ram-pom-pom . haha .

thanks you guys . bagi pendapat yang amat-amat membantu . terima kasih :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

swasta mhl taw anyez, blom blanje kt sne ag..huhu
sbnrnye mane2 pom boley sbb rzeki ade kt mne2 kan..tu sume ats pilihan anyez..
tp for me, blaja kt poli best, xde tekanan sgt, blaja pom rilek jer. =)

all da best er. pilih yg terbaik. ^_^

aynal said...

akak :) hehe saya tak tahu apa apa pasal nih sebab saya pun masih belajar lagi kak. tapi pendapat saya, akak pilih lah mana yang terbaik untuk diri akak. kalau akak rasa unisel tuh terbaik untuk akak. akak pilih lah unisel. kalau akak rasa politeknik tuh terbaik untuk akak, akak pilih lah politeknik. so the best choice is the best for you kak :) goodluck kak !