Sunday, June 26, 2011

Takes time .


Assalammualaikum .

Semakin hampir meninggalkan rumah untuk meneruskan langkah sebagai seorang pelajar , semakin kekurangan waktu untuk blog . Sampaikan " feel " untuk berblog pun kian lesu . Kemungkinan kerana kesibukkan diri menyiapkan diri serta barang-barang untuk dibawa .

Sekarang aku hanya menunggu surat beserta buku panduan . And akan terus medical check-up serta buat bayaran di Bank Islam serta BSN . Kekalutan bakal berlaku pada minggu hadapan sebab PTPTN perlu diisi secara online dan dikhabarkan tutup untuk kelompok 1 pada 30 Jun nanti .

Kesuntukkan masa .

Oleh kerana aku calon second intake tapi dipnggil untuk kemasukkan first intake , aku dilewatkan seminggu . That mean , tk adalah orientasi . K , khabar-khabar angin .

Dan kerana aku tk pernah duduk di asrama , pergi kem dan sebagainya , aku sedikitlah gelabah . Soalan yang rasa macam tk patut tanya pun , aku tanya . Seperti , " emaaaak , nk basuh baju time bila ? " , " kalau macam seminggu sekali nk basuh tu , tk rasa busuk sudah ke ? " . Bukan beerti aku tk buat kerja di rumah tapi biasalah , kt rumah ni , sehari 2 - 3 kali basuh sebab abah aku memang jenis tk boleh tngok baju dalam baldi atau tegantug tk basuh , semuanya kena kemas . Dan kt rumah automatik , guna mesin basuh . Nanti kt sana , manual . Itu yng baru tehegeh-hegeh suruh emak ajar cara manual basuh baju =='


Doakan aku dapat suaikan diri dalam suasana yang baru .

4 comments:

Nay said...

amnja sangat anyez ni

FariehanIbrahim [LBC] said...

so, anyez kne blaja berdikari lar lpas niee..hee :)

Aida Azryn said...

hehe.. kena blaja ah berdikari. :)

Muhd Fadil said...

lamanya tak singgah blog adik ! rindu sangat...