Saturday, May 7, 2011

Puan Kamariah Ahmad ♥


Nyanyian ibu untuk me-nidurkan anak-nyaaaaa ketika kecil ada-laaah suara paleng merdu di dunia . Ibu , dia hiasi ke-hidupan ini dngan gurau senda . Kdang-kdang dek te-leka dngan ke-mewahan hidup dunia ini dia me-yedarkan . Di saat , aku jatuh dan kawan serta ramai yang me-mndang serong dan meng-hina aku , lantas dia yaaaang yang berada di-sisi dan me-meluk serta me-nenagkan aku .

Copyright 2009 .

Ibu yang me-belai serta men-curahkan kaseh sayang bebakul-bakul tanpa me-minta balasan . Besaaaaa-nya pe-gorbanan ibu . 9 bulan kandug-kan aku . Ke-hulu , ke-hilir ibu meng-heret tanpa me-geluh penat . Kesihan ibu . Di saat ingin me-laherkan aku , ibu me-gorbankan nyawa-nyaaa untuk mem-buatkan aku kenal dunia . Kaseh sayaaaaang-nya tulus , se-jernih air yang meng-alir di-syurga .

Walau se-ribu , walau se-juta kata terima kaseh aku lontar-kan , ia-nyaaaa maseh tk men-cukupi betapa be-tuaaaaah dan be-syukurnya aku mem-punyai ibu seperti-nya .

Ibu bidadari dalam hidup-ku . Tk jemu-jemu ma men-doakan kami adek-beadik  


# ma , kdang-kdang macam kakok tinggi-kn suara kt ma , walhal volume suara memang sudah tk boleh rendah se-olah kakok tk hormat ma . kakok mintk maaf . selama 18 tahun kakok hidup , kakok tk penaaaaah bagi ma hadiah . time sekolah rendah dulu ada juga-laaaaah buat kad-kad ucapan . kakok dngan adik memang payooh nk ucap kata sayang kt ma sebab maybe ktorng segaaaaaaaan ==' tapi kakok dngan adik sayang ma . masa kakok dngan adik lebeh lama be-sama dngan ma dari abooh . walau-pun ma lebeh garang dari aboh tp itu sebab ktorng yang degil . tapi sejak kakok dngan adik sudah remaja ni , ma sudah macam kawan ktorng . leceh plaaaaaak sebab ma nk join " dunia " fantasi ktorng ni . hihi . ma dan aboh men-didik serta mem-besakan kakok dngan adik , mana mugken kakok dan adik te-lintas di-fikiran ingin men-derhaka atau kurang ajooo dngan ma serta aboh . tp ma sporting dan caring . k , tk thu nk ungkap apa lagi sebab tiada istilah atau kata lebeh hebat utk di-ungkap utk ma . love you ma


Selamat hari ibu buat Puan Kamariah Ahmad
serta wanita yang be-gelar ibu 

8 comments:

syazwani said...

Who should i give my love to, my respect & my honour to?
My Mother ^^,

Anyez Nasri ツ said...

wanita paleng mulia di-sisi kita , ibu kita <3

fatehah abdul ghani said...

sobs..sobs...slamat ari ibu wan..hahaha

Anyez Nasri ツ said...

choooooooooooi . bila aku jadi ibu ni ? haha . selamat hari ibu , teah :)

fatehah abdul ghani said...

eh la blom lagi hahaha xpe2 aku wish nie tuk 10tahun lagi..nnt 10tahun lagi x yah wish dah..

Anyez Nasri ツ said...

haha . 10 tahun ? asal lambat sngat aku dapat anak . maybe 5 tahun kott . haha .

Republic Aku said...

say love to mama....


salam.

ikan said...

selamat hari ibu puan kamariah