Wednesday, March 16, 2011

Tips : Normal-kan kembali ke-tangkasan Facebook .

Pelbagai versi aduan serta hina-an te-hdap tahap ke-lembapan Facebook kini . Ke-lembapan tk akn selesai if kita tk ada usaha utk me-ngkatkan ke-lajuan di-level yng kita mahu . Segmen beblog-walking oleh saya baru sebentar tadi telah me-rugkai jalan pe-yelesaian utk me-lajukan atau me-normalkan gerakan Facebook pada sedia-kala .


Tapi ke-lemahan di-sini ialah ia-nya hnya buat pe-guna Windows sajaa . Luas-kan mata tngok pekataan di-bold ituu yea . Hnya buat pe-guna Windows sahaja . Jom kita mula-kan operasi me-stabilkan Facebook .

1 . Sila buka My Computer .

2 . Klik Local Disk (C:)

3 . Clik folder Windows .

4 . Cari-lahh folder System32 .

5 . Kemudian click pada drivers .

6 . Seterus-nya , click etc .

7 . Terus-kan lagi dengan buka folder hosts dengan guna-kan notepad .

8 . Tambah-kan code di-bawah dalam file hosts te-sebut :
203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com
9 . Kemudian , save (!)

10 . Then , close your browser dan cuba open se-kali lagi . Done .

Jadi , bagai-mana hasel-nya ? Lumayan tk ? Alhamdulillah . Level Facebook aku kini me-lebehi paras saham Jepun yng me-leset . Haha . If sudah bejaya , leave a comments here and if tk be-hasel , juga leave a comments here . Thanks you . Haa , buat yng tk ada belog tapi still mahu tnggal-kn se-brang komen pun boleh juga . Kemudahan di-sediakan . Just click 0 Kaki Bodek di-bawah .

Mahu copy ? Credit-kan . Jngan lupa .

Sumber : Nadeyra .

p/s : utk copy just highlight all and then click CTRL + C . done .

35 comments:

syazwani said...

thanks anyez. sy dah try ! fb dh laju sikit.

Anyez Nasri ツ said...

laju siket je ? anyez laju bnyak . haha .

Ainnur Afiffah :) said...

tengs anyez .sy dah buat jugak ^^

Anyez Nasri ツ said...

most welcome . se-kadar be-kongsi :)

syazwani said...

yelah, dh LAJU drpd biasa. huhu
LAJU the power of 10. haha

Anyez Nasri ツ said...

haha . okay-okay :)

LuqmanZulkifli said...

thanks :D ehh nak share bleh ? :)

Anyez Nasri ツ said...

boleh-boleh . credit-kn jngan lupa . haha .

LuqmanZulkifli said...

okay2 :D

shida ♥ said...

laju2 :D thnks <3

Anyez Nasri ツ said...

most welcome :)

jia mzy said...

wah kak anyez. thanks a lot (; saya shre kt blog ye?

fyy mokhtar said...

lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu <33

anyez nasri said...

most welcome a lot . haha . boleh-boleh :)

jia mzy said...

http://jiamzy.blogspot.com/2011/03/yeay-fb-dah-laju-hey-try-this.html

dah dicreditkan (;

mazshaffiqah :) said...

mazs ta jumpe yang etc tuh la :'(

Budak Chomot said...

Budak Chomot share kat FB eh . :)

mazshaffiqah :) said...

eh eh , da bole :) thanksss

n.a.d.i.a said...

ade problemmmm );
macam2 die mintak mase nak save.
die tnye nak save kat mydocument ke x
replace ke x
don't have permission la bagai
camane nak wat..
plis help plis help
T.T

diamondintan said...

thnks for the info .

Anonymous said...

YA BETOL..BGUS BTOL SEPUPU AKU NI..T.Q NOR..HAHAHA..

anyez nasri said...

Anonymous aka sepupu-ku udin , haha . most welcome . memang bagus sngguh sepupu kau ni :)

anyez nasri said...

to nadia : serious you guna Windows ? if windows , tk ada masalah akan jadi . if betul , better you click save . and pasti-kn you open guna notepad .

Anonymous said...

saya da mencuba...ia berhasil...
terima kasih

Audra Laili said...

thanz!

Fauzy Ogy Pojiez said...

thanx frenn...
very fast wo..hahaha

n.a.d.i.a said...

anyez...saye windows 7..
mule2 wat kat comp tu jadik..lajuuu
tapi nak wat gak kat laptOp..x jadikk
ade 2-3 org lagi kwn saye ade problem camni jgk..
sorang tu window vista..
huhu anyez taw x nape...huaa sedeyh );

anyez nasri said...

anyez tk pasti-lahh if vista dngan 7 boleh atau tk . sorry yea .

n.a.d.i.a said...

ouhh huhuu
itsokey.. (:

coffeepinkee said...

ohh thx ! :)

Ashikin Alias said...

DAPATT!
thanks yaww!

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

weeeeeeeeeeeee~~~
dah laju sikit dah fb. tenkiu2!

Anonymous said...

da problem arr,,,,slps click folder etc,,,dlm folder etc 2 xde folder host lah,,,yg ade imhost.sam,network,protocol n services,,cm ner nie???:(,,help me pliss!!!:(

najihah jamilrullah said...

thanks . mmg berkesan . :)

AtenBella said...

Alhamdullilah,berkesan laju sikitlah dari biase.Terima Kasih:)