Tuesday, January 1, 2013

Cerita Tahun Baru .


Cerita tentang " Tahun Baru " aku yang sangat em .... sangat hm hm ok sangat boleh-boleh lah . Berada di bumi Perlis yang kurang kasih sayang membangkitkan rasa semangat yang agak sialan . Kenapa tanpa cuti ? Kenapa tanpa events ? Ok jiwa remaja . Oh hello baru , 20 ok . Still remaja vogue .

Disebabkan Perlis tak cuti bla bla semua , so seperti mahu boikot segala kelas untuk hari ini . Dan tidur sepanjang hari . Dengan cuaca sebegini indah damai nya . Ok mohon tidak banjir . Kalau tidak , Hafiz sayang please sewakan Helikopter and datang jemput I ok ? Hee xD Yang lain sedang sibuk countdown bersama bunga-bunga api tapi kami bertiga buat molek belaka bertapa dalam bilik menonton Rush Hour 3 ketawa guling-guling . Langsung tak menghiraukan suasana di tempat masing-masing yang sedang gamat meriah nya . Ok jealous melampau . Why Perlis kejam sebegini ? >.<

Azam baru ? Langsung tak layak diperbaharui . Yang 2012 sendiri masih belum berjaya dilangsaikan . Sangat kecewa . Hampir tiba detik tengah malam kami bertiga rasa perlu lakukan something untuk hiburkan diri sendiri . Jadi nya tersadai di koridor . Serious mengharapkan ada mercun-mercun puaka dari blok siswa . Dan .......... ok meriah . Kami di Politeknik Perlis akhirnya dapat juga merasakan mercun-mercun serta terjerit riang menikmati Tahun Baru . Seperti suasana di Stadium tadi malam . Gila happening ! Terbaik semuanya . Lepak di belakang blok menjerit melompat dan laungkan " Party sampai pagi " berulang kali . Dan akhirnya tadi pagi sangat jammed ke kelas . Memasing lewat bangun , mungkin :D

Line Maxis sangat ok semalam . Tapi Hafiz Rahmat buat spoil betullah . Kata kerja malam tapi boleh pula keluar and tengok bunga api bla bla di lake . Ok jealous sebenarnya .

Tahun Baru tanpa family . Tanpa Hafiz . Sumpah tak best . Syukur ada kawan-kawan puaka yang amazing terlampau . Disebab kan itu aku boleh katakan yang Tahun Baru aku tahun ini sangat hambar ...... Sedih .


Nak peluk cium naaaaaaah penampar makan dia Hafiz bagi tsk :/

Mengharap 2013 bertambah molek tentang segalanya . Pelajaran relationship dan semuanya . Impian yang biar hebat tapi berjaya dilunaskan . Susah payah laghu mana sekali pun pastikan berjaya .


Terima kenyataan yang usia meningkat , 20 . Bukan lagi belasan tahun .
Selamat Tahun Baru dari kami #Directioner tegar :D

3 comments:

sabella said...

semoga kekal dengan hafiz akak tu ye . hihik . and harap 2013 ni indah indah belaka ! ^^

Anyez Nasri ツ said...

Inshaa'Allah . Amin .

cik zureen said...

happy 20.. :) apa ada dengan angka.. cheewahhh