Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri - Setelah sebulan tanpa entry .


Hi and Assalammualaikum .

Ya Allah , lamanya tidak mengarang sesuatu untuk ruangan ini . Janganlah tanya kenapa saya tk updated blog k . Kenapa saya senyap terus tanpa tanda-tanda bakal muncul kembali setelah entry yng terakhir itu . Senyaaaaap terus , err maaflaaaah . Aku sibuk/kengkangan waktu untuk online/updated blog . Lebeh-lebeh sekrang ni , perkhidmatan broadband pula tk ada . Nk daftar wifi di Politeknik sana , amatlah cibutt linenya , hihi .

Hari ni , 1 Syawal , kan ? That mean , sudah berlalulah sebulan kiteeeew berpuasa . Muncullah langit Syawal . Sebelum terlupa , Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir & Batin . Whoa , selepas ni ramailah yng mengadakan jamuan rumah terbuka . Haa , open house-open house juga tapi jngan sampai lupa diri tatkala makanan dijamu di depan tu nanti .


Yng bestnya , cuti raya tk lama mane pun . Samalah macam budak sekolah yng lain juga . Haih , nk merungut pun tk guna sebab sudah termaktub di kalendar . Pada ahad nanti , pulanglah aku ke Arau , Perlis and persediaan diri untuk " final exam " . Fu-yoh ! First time merasainya suasana exam sebagai mahasiswi . Time quiz and tutorial pun sudah sangkut . Lalalala :P Pray for me k :]

Dam dam dum , bunyi mercuuuuuuun ... 

Seminggu berpuasa , aku sudah merasai suasana meriahnya di kamsis . Kerana waktu malam di Kamsis Politeknik , meriah/gamat dengan bunyi mercun/bunga api . Al-maklumlah , kawasan sempadan Siam , memang mudahlah utk mendapatkan perkhidmatan mercun secara haram . Ops , hihi . Balek ke Ipoh , memang lagilah dengar bunyi mercun bagaaaai . Tapi aku tk main pun mercun . Bukan takut tapi tk berminat . Buang masa je .

Beraya di Ipoh . Tk ada jauh bezanya dengan di kampung . Lagipun , Jumaat nanti akan ke Penang and bakal terkumpullah semua saudara-mara beserta tok & wan . Tragis di pagi raya kerana abah tk bagi duit rayaaaa pun ==' Dia kata , " kaaaaamu duit sudah bnyak . jimaaaat pula tu . " . Cis , sampainya hatimu . Err , tapi aku yakin nanti emak akan bagi juga . Time menziarah opah di Simpang Pulai dapat duit raya pun , tk buka sampulnya sampaaaai sekrang . Haih . Tk kesaaaah sudah dngan duit raya :D

To all bloggers , once again , Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir & Batin .

2 comments:

Ezy Chiaki said...

selamat ari raya..
=)

Anyez Nasri ツ said...

Oh Ezy Chiaki , Selamat Hari Raya Aidilfitri :)