Friday, June 17, 2011

Ini kerana malas .


Assalammualaikum .

Sekarang semakin menjadi-jadi sikap pemalas aku . Ini sudah sampai tahap melampau pemalas sungguh sampaikan nk updated blog untuk sepatah dua kata pun sudah boleh dikata malas . Walhal , bukan maen banyak cerita , tips dan juga gosip utk dishare . Rasa rugi weh tak kongsi dengan korang . Korangkan memang suka bab-bab gosip ni , kan ? Hihi .

Tk macam zaman aku sekolah dulu . Diri ni aktif sungguh . Badan pun sentiasa berpeluh . Bersemangat . Otak sentiasa ligat je befikir . Bukan masalah k . Tapi sekarang , jauh berubah .


Bayangkan , tanpa segan silu bangun pukul 11 pagi . K , time tu , bilek aku memang sudah haba . Tengahari sudah weh . Aku maseh berselimut . Pedehaaaal , gua bukan bekerja pun , duduk rumah , besarkan diri je ==' Memualkan perangai ? Patutlah aku rasa cukup loser . Dan makan makan makan . Membazirnya rasa masa-masa aku selama ni . # bukan aibkan diri sendiri .

Perlu berubah . Kena lari jauh dari perangai dan sikap sekarang . Tengah pujuk abah untuk bekerja di The Store juga ni . Hanya part time , 6 pm - 10 pm je . Please abaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah :D

* Pftt , perasan tak yang aku tk gunakan simbol " - " pada imbuhan lagi ? Seorang kakak menegur kerana ianya tidak elok . Thanks kakak , muah :-*

5 comments:

cucu umie said...

jgn malas2 lol..hehe sila rajinkan diri

aida4eva said...

sekali sekala malas xpe..jgn selalu :D

http://aida4eva.blogspot.com

fatenalina said...

jom lah bekerja..
better than duduk saja di rumah..
bekerja itu seronok taw !

Anyez Nasri ツ said...

niat memang nk kerjalah darling . tapi abah tk bagi :'( sekarang tngah pujuk :D @Fatenalina kerja yea ?

Cik Ezy said...

xmo malas2 la yunk..
=)