Sunday, April 24, 2011

Miza Tersingkir , Amir-Aida Gugur , Fina-Hazama Diserap .



Konsert minggu ke-tiga Akademi Fantasia 9 me-yaksikan drama air mata meng-hiasi peng-hujung siaran-nya apabila tiga pelajar te-paksa me-ninggalkan akademi mana-kala dua pelajar baru di-bawa masuk . Miza te-paksa me-ninggalkan akademi me-lalui format asal AF se-telah men-dapat undian te-rendah be-bnding rakan-rakannya yng laen . Pe-sembahan Miza pada konsert ini iaitu lagu Sofea Jane nyanyian asal Black gagal me-mikat peng-kritik lantas me-nerima kritikan pedas . Ingin tahu apa Cikgu Shafi ulas me-genai pe-sembahannya ?

Miza- antara pelajar yang sangat lemah dan sukar untuk berinteraksi dalam kelas! Miza juga tidak dapat fokus apabila belajar beramai-ramai! Lagu Miza, Sofea Jane- cuba untuk kawal dynamics nyanyian agar lebih smooth dan soft. Jangan menjerit dan tabiat miza adalah penyebutan yang sengau untuk not tinggi! Vibrato yang melampau! Pernafasan juga tidak stabil dan itu yang membuatkan nyanyiannya sumbang!

Di-ambil dari Blog Tenaga Pengajar , Cikgu Shafi . 

2 pelajar lagi , Aida dan Amir pula di-singkirkan me-lalui sistem pe-markahan yng me-libatkan 50 % undi-an pe-nonton dan se-paruh lagi ada-lahh hasel pe-nilaian dari baresan tenaga pengajar sendiri . Aida dan Amir ada-lahh mangsa kepada sistem pe-guguran yng mule di-perkenalkan pihak fakulti af9 be-mula minggu lalu .

Pe-guguran Amir dan Aida telah mem-buka jalan kepada dua pelajar baru iaitu Fina dan Hazama utk di-serap masuk ke dalam akademi . Ironi-nya , Fina yng di-serap masuk ada-lahh adek kepada Aida yng di-gugurkan mana-kala Hazama pula ada muka yng tk asing lagi dalam AF men-jadi calon konsert prelude Af3 . Pe-gumuman pen-yingkiran , pe-guguran dan pe-yerapan masuk ini telah di-buat oleh hos AF9 , Aznil Hj Nawawi . 

Konsert yang di-katakan paleng teruk dan amat me-gecewakan ini telah men-dapat kencaman hebad di wall Facebook Akademi fantasia 9 . Jngan te-kejut kerana aku juga salah se-orng peng-hentamannya .

Korng tngok tk betapa men-jelikkan perangai Miza dalam dairi ? Alaaaaaaaaa , part yng dia sibuk + kalut bagi amaran kt student yng bakal di-serapkan konon-nya tk bagi makan and tidur kt bilek and mcam-mcam lagi . Tettt , sekrang dia te-kelua , so nk guna-kn lagi ke amaran tk " core " tu ? Konon-nya , tk akn benar-kn se-siapa me-gantikan mereka dan akn buat pesembahan yng te-baek . Tapi please-lahhhh , pesembahan you-you all minggu ni paleng teruk tauu . 9 musim akademi fantasia ni , kualiti maken me-rundum . Yng ada muka tapi bakat hnya 0.25 % je tu , sila-lahh undur diri dan masuk petandingan modeling . For sure , laku tauu . Sugar mommy lebat tunggu kt lua , so apa lagi . Piliiiiiiiiiiih-lahhhhhhh .

Kaya Astro kaya ! Kualiti bakat sekrang tk di-fikirkan . Janji mashukk . Be-sepahh tauu artes muka je " adoooo " tapi bakat ? Tk " adoooooo " . Haaa , sape nk jawab ?

4 comments:

EkaBukanMakcikKau said...

alah , terlupa nak tengok semalam . bangang lah . miza keluar ? yess yess . sumpah tak tengok diari , tak tahu pulak dia gedik cam tuh eh ? rasa nak bagi penyepakk . aida ngan amir eh kene gugur ? herm , apeape je lahh . bukan aku dpt duit pon diaorg kene gugur . heheh

anyez nasri said...

respon dari se-orng pe-minat akademi fantasia je ni . anyez just hrap-kn kualiti yng hebad . dan mentor skrang lebeh bagus dari dulu :)

HAJAR hasan said...

err.. boleh tak kalau saya nak cakap yg saya tak suka nera. harap muka je cantik, tp kalau bawak lagu yg tenaga pengajar bg. macam hape je.

psssttt: frust gilerr tgk af this year. diorg bajet dh power je. dlm kelas main2. errmm..

*emosi*

fatehah abdul ghani said...

booo af.....nera still dlm tu tp xbgus pon harap muka je...aida kuar adek masuk nnt mst gaduh adek bradek tu..astro relax kaut untung