Saturday, January 22, 2011

live without a patterned , not interesting results :)


Sekali lagi aku me-renung ttg masa depan . Kali ini lebeh tragis di-mana aku rasa result yng bakal aku peroleh nanti amat menduka-citkan . Aku khuatir sngat . Utk me-legakan hati yng gundah gulana kini , aku trget tk tnggi . Rendah sekali . Se-dondon dngan result trial dulu . Hrap-hrap dapat me-muaskan hati aku dan me-lompatkan jiwa emak abah aku . Selama ni , aku tk pernah lagi bangga-kan emak abah dngan result upsr mahu-pun pmr . Setakat dalam exam tk ada failed , itu pernah-lahh . Haha .

Bila di-ingat kembali , fuhh memang teruk aku ni time jadi student dulu . Bukan selalu aku fokus dalam kelas utk semua sbjek . Yng mane aku suka dan mood saat itu amat stabil memang aku rasa-kan sraight A's dalam gengaman . Tapi if cuaca serta keadaan pe-sekitaran sudah ala-ala pub tk be-label halal , memag tk ahh .

Kalau-lahh se-tiap ahli pub kelas aku dulu hormati satu sama laen , aku rasa maseg-maseg sudah jadi taiko besar sekarang . Mahu tk-nyaa , dngan hnya meng-hormati satu sama laen , plbgai ke-mudahan serta ke-lebehan bakal kita kecapi . Te-ingat kata Aiman Dani se-malam , " kau ni ganas . layak jadi taiko . " Ohh Aiman , bagi mereka di kelas , aku tk-lahh se-ganas . Hnya si gades mulut murai yang potpetpotpet tk kira masa kecuali ketika dia selsema atau demam .

Tk gune di-kenang pekara yang sudah lepas . Yng lepas , biaa-kn ia-nya blahh dan semadi dngan tenang serta damai-nya . Yng bakal belaku , bakal kita corak-kannya utk dapat-kan hasel lebeh cungg .

Mane ada alienmanusia di muka bumi ni mahu-kn ke-gagalan pada se-tiap kali peperiksaan-nya . Begitu juga-lahh aku yng bila bnyak pekare tejadi baru nk insaf . Haha . tapi aku tk men-yesal sngat sebab aku sudah berusaha se-mantap boleh . Azam tahun lepas pun , cemerlang dan te-bilang bejaya di-laksanakan . Syukur , alhamdulillah . Penuh disiplin aku laksana-kan azam tahun lepas tu . Bukan satu dua dugaan , bnyak .

Se-lepas hamper se-bulan aku bukan lagi pelaja sekolah , bnyak pekare baru aku blaja . If dulu time sekolah , boleh rase lagi jadi macam budak-budak tapi sekarang , sudah masuk kategori 18 sx ni memang lagi mantap hidup . Heshh , bukan be-tiketkan umur aku , lepas utk masuk wayang tngok movie 18 sx tauu . Kah-kah . Umur maken me-ngkat , dugaan serta cabaran hidup mesti-lahh tk seperti budak-budak sekolah rendahh . Sekarang ni pun , if ada masala , mane boleh lagi nk ngadu kt cikgu kaunseling yang lawa lagi puteh kt sekolahh tu .

Kena bijak handle semuaa pekare . Tapi tk boleh juga fikir semua pekare senang utk di-selesaikan .

4 comments:

kamarukom said...

heheh..mmg potpetpotpet nih..tenkiu ziarah~ dh folo kamu!

Kotakudukuit ツ said...

tahu tk ape . bukan senang nk stop-lahh mulut dari be-suara . if saket tekak pun , anak tekak maseh bisa bekata-kata . haha . wah , terima kaseh :P

Ratu Sulaman said...

gud luck for your spm, i mean both of us :D

Kotakudukuit ツ said...

mudah-mudahan result yng bakal kita terima nanti , memuas-kan . insya-allah :)